МОН с първи данни: Резултатът на матурата по БЕЛ е исторически

payimage-629891

Тази година на зрелостните изпити по български език и литература е получен най-високият резултат в брой точки в исторически план – 58,48. Този резултат е с няколко десети по-добър от досегашния най-добър резултат, получен през 2008 г. Това каза на брифинг по повод резултатите от матурите министърът на образованието Галин Цоков.

„Средният успех на изпита по БЕЛ достигна тази година до „добър“ 4.32, а миналата година беше 3.93″, допълни той.

„По отношение на втория зрелостен изпит по профилиращ предмет средният брой точки е 67.18, което съответства на „много добър“ 4.72. Миналата година този брой точки е 62.11 и е отговарял на резултат 4.48. Нарастването на точките е най-вече при най-популярните предмети – английски език, биология и математика „, посочи Цоков.

По думите му резултатът на зрелостния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация също е по-висок от миналата година и достига „добър“ 4.51.

„По отношение на Националното външно оценяване в края на 4 клас също има по-високи резултати от миналата година. Средният брой точки на изпита по БЕЛ е 72.6, което съответства на 4.97, а по математика 70.53.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ