Потрес! Тарторът на разбитата наркобанда пътувал за сделки из страната с 2-годишното си детенце

171801969217667

35-годишен бургазлия е сред арестуваното престъпно сдружение, което се е занимавало с трафик на наркотични вещества. Мъжът използвал жената и детето си като параван при сделки с клиенти. Това стана ясно от брифинга, който се проведе в Апелативния съд в Бургас преди минути.

Бургазлията често пътувал до Варна и Стара Загора със семейството си, докато колата му е пълна с различни по вид наркотици. Той и компанията е била следена повече от 6 месеца. Установено е, че мъжът е държал дрога освен в дома си и на още две места – тип тайници – малка дупка, близо до жилището му и лек автомобил, паркиран на публично място, в който седяла стоката. Когато имал готов клиент отивал до колата и взимал необходимите вещества, предава Флагман.

„Операцията беше доста сложна, тъй като се проведе на територията на няколко града в страната – София, Варна, Стара Загора и Бургас и координацията между структурите беше трудна“, каза зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Боян Раев.

Той поясни, че към момента са задържани 5 лица, като на 3 от тях вече са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане по стража“. Други двама все още се издирват и се установява тяхната съпричастност към наркосдружението.

„От началото на годината наблюдаваме обектите от групата. комуникацията между тях е предимно чрез мобилни приложения. Има и лични срещу, но всеки път локацията се сменя, за да не оставят никакви следи след себе си. Много са конспиративни. Лицето от Бургас е основният обект. От задържаните само едно лице е криминално проявено, другите двама – не са. Най-големите сред тях е на 52 години, посочи комисар Ради Пенев, началник отдел ГДБОП.

По време на акцията е установено, че престъпното сдружение е разпространявало коноп, пико и кокаин. Общото количество е 2,300 кг метамфетамин, над 12 кг коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност на дрогата е около 400 хил.лв., като на свободния пазар тя би била доста по-висока, каза окръжният прокурор Георги Чинев.

Старши комисар Боян Раев допълни още, че групата се е снабдявала с дрогата от различни места, като целта е била разпространение на бг пазара и евентуално трафикиране към съседни на България страни.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ