ГОРДОСТ! Феноменален Петър Стойчев постави световен рекорд в Тройната корона

петър стойчев

Българският плувец Петър Стойчев стана първият българин с престижната награда „Тройна корона“ с нов световен рекорд от сборно време, подобрявайки стария с почти 2 часа и половина!

47-годишният ни сънародник стана вторият българин, който преплува успешно протока „Каталина“ след Цанко Цанков, като това беше петият му успешен плувен маратон от престижната верига Oceans Seven – Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар, протока Молокай и канала Каталина.

Стойчев преплува 32,3-километровия канал Каталина в Южна Калифорния за 8 часа, 42 минути и 33 секунди.

Стойчев е първият българин, който завършва успешно „Тройната корона“ – с 6 часа и 57 минути прекосяване на Ламанша през 2007 г. на 30-годишна възраст. Вторият му етап беше 6 часа и 28 минути плуване на 45,9 км около остров Манхатън на 33 години. Той спечели Тройната корона, докато беше ескортиран от десетки делфини през втората половина на плуването и син кит и гърбат кит на път към острова на Пасифик Стар, предава Фокус.

Досегашният световен рекорд беше притежание на Марсиа Кливланд (САЩ) с време 24 часа, 32 минути и 3 секунди. (Преплуване на Ламанша за 9 часа и 44 минути; 5 часа и 57 минути плуването около остров Манхатън; 8 часа, 56 минути за преодоляването на канала Каталина).За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ