Зануляване! Делян Добрев официално приключи ,,Промяната“, смаза Асен Василев в Хасково

payimage-630156

ГЕРБ Е БЕЗАПЕЛАЦИОННИЯТ ЛИДЕР НА ХАСКОВО, ДОБРЕВ ОФИЦИАЛНО ПРИКЛЮЧИ „ПРОМЯНАТА“

Безапелационна победа постигна отборът на Делян Добрев и ГЕРБ-СДС в Хасково на изборите на 50-то Народно събрание. Така на тези, които от сутринта потриваха доволно ръце, че ДПС е превзел Хасково – бастиона на ГЕРБ, не им остава нищо друго, остава да пият по една студена вода.

Нещо повече – в 29 МИР-Хасково ГЕРБ не само запази резултата си от последните парламентарни избори през април 2023 г., но и го подобри, привличайки близо 1000 нови гласа. На второ място е Добрич с 401 гласа повече в сравнения с предходния вот.

А ето и резултатите за Хасково, които Централната избирателна комисия официално обяви при 100% обработени протоколи.
ГЕРБ-СДС е категоричен победител в Хасково и областта, където голямата битка бе респективно и между Делян Добрев и Асен Василев. Партията на Бойко Борисов печели срещу довчерашните си некоалиционни партньори с 4 пъти по-висок резултат.
33.04 % от избирателите са гласували доверие на Делян Добрев и ГЕРБ. Това е подкрепа от 24 528 гласа.
Какво се случва при ППДБ, на чиято листа водач бе Асен Василев? Скромните 5904 са гласовете за коалицията, които се равняват на няма и 8 процента. Разликата между ГЕРБ и ППДБ е 25.09%, която позиционира ГЕРБ-Хасково на трета позиция в страната – лидерското място е за Враца, където постигнаха 26.35% разлика с ППДБ.

В сравнения с парламентарните избори от пролетта на миналата година, ГЕРБ-СДС също увеличи стабилно резултата си, докато ППДБ продължава стремглаво да се срива и да губи позиции в Хасково и региона.

Резултатите на 2 април 2023 изглеждаха по следния начин:
– ГЕРБ – 23 535 гласа, 29.25%.
– ППДБ – 16 116, 20.03%.

Калкулацията показва, че ГЕРБ вдига резултата си с 993 гласа повече, а „Промяната“ и „Демократична България“ губят доверието на над 10 000 души в Хасково и областта.

Фрапиращо затъване на ППДБ, нали? Но това не е изненада на фона на цялостното им представяне на политическата сцена в последната една година и най-вече на поредицата от скандали с тяхно участие.

Казано и по друг начин, с театралния етюд, който Наско Атанасов и Асен Василев разиграха по време на 4-часовото събрание на ППДБ малко преди изборите (Асен дори пусна две сълзи), двамата не успяха да излъжат хасковлии.

Извън София, на национално ниво ГЕРБ в Хасково е лидер с най-висок резултат в многомандатните избирателни районите с по 8 мандата. Зад Хасково с 24 528 гласа се нареждат съответно София област с 20 872 гласа, Пазарджик (18 141 при 94.01% обработени протоколи), Велико Търново с 16 353 и Плевен с 15 281.

В крайното подреждане ППДБ е на четвърто място в Хасково. Втори са ДПС с 16 856 гласа, а трети – „Възраждане“ с 9 502.
Честита победа, Делян Добрев!
Честита победа, ГЕРБ!
Честита победа, Хасково!За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ