Напрежението в Карнобат ескалира! Протестиращите блокираха шефа на митницата

640-420-krajba-na-kola

Над 2 часа продължи протестът на петстотинте служители на Винпром Карнобат, които рано тази сутрин блокираха жп линията Бургас-София  и обявиха гражданско неподчинение, съобщи Флагман.

Дълго време шефът на Охранителна полиция към ОД МВР-Бургас комисар Неделчо Рачев се опитваше да разубеди демонстрантите поне да премахнат автобуса, за да не стане тежък пътен инцидент. Лозарите изразиха готовност да го сторят, но настояха за среща с държавния служител, издал заповедта за запечатване на завода.

Комисар Неделчо Рачев им осигури разговор с шефа на Митница Бургас Валери Стефанов, но отговорите му явно не се харесаха на протестиращите, които приклещиха автомобила му и дълго време не го пускаха да напусне мястото.

В крайна сметка Стефанов успя да се измъкне, но по алтернативен маршрут – не през Церковски, а по черния път през Венец. Протестирашите, както обещаха на комисар Неделчо Рачев, дръпнаха автобуса от релсите.

Служителите са убедени, че има поръчка за изземване на бизнеса на Винпром Карнобат, който държи основен дял на пазара за алкохолни продукти в България. Протестите им ще продължат, довечера в 18:00 ч. те се събират на площада в Карнобат. Основните им притеснения, както писахме, са, че заповедта за запечатване ще бъде удължена от 48 часа на безсрочна такава, което ще доведе до милионни загуби за завода, освобождаване на хилядите работници и фалит.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ