Денков закопа себе си и цялата коалиция: Бойко ни свали правителствата! С какви очи ще иска подкрепа

акад. николай денков

Разговорът беше дълъг. Обсъдихме възможностите за правителство. Ние препотвърдихме нашата позиция. ще бъдем опозиция. Не сме обсъждали трети мандат. Имаме първи и втори мандат, трябва да се направи всичко възможно те да се реализират. Обсъдихме и други теми, към които сега може да се върнем спокойно – как може да се борим по-ефективно с корупцията, да работим заедно с институциите, които наистина искат да свършат работа в това отношение.

Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ след консултациите при президента.

Той коментира възможността за подкрепа за правителство на малцинството.

„Задача на господин Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. След като свали нашите две правителства, не виждам с какви очи ще иска подкрепа за това, което предлага“, каза още той.

„Ние нищо не дължим на Борисов. Това, което той дължи, е пред българския народ, е да състави правителство, след като два пъти го е свалял. Това е нашето разбиране на ситуацията. Той предизвика този хаос, той е длъжен да въведе ред в хаоса“, каза още Денков, цитиран от Блиц.

Той отрече да има разкол в коалицията ПП-ДБ.

„Ръководствата и на трите партии в коалицията, ние сме напълно единни в това, каква е политическата ситуация, какви трябва да са следващите стъпки. няма никакво основание за интриги. Затова сме заедно тук“, заяви категорично той.

„Хората казват на кривата ракета, космоса ѝ пречи. Борисов получава мандат седем пъти, нека най-накрая да сформира правителство. Ротацията бе провалена от нашите партньори“, каза ген. Атанасов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ