Скандално! КПК нахлу в дома на лидер на ДПС, откри в тайна замаскирана стая 1 милион евро и злато в торби

дпс

На 21 юни т.г. Комисията по противодействия на корупцията /КПК/ след няколко месечно разследване влезе в къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник от ДПС – Сали Табаков.

Екипите на КПК бяха подпомагани от екипи на МВР – Варна.

Обстойно бяха претърсени както къщата, така и офиса на Сали Табаков, както и дома на тъста му, през чиято фирма минаха 28 милиона, получени от обществени поръчки от МОН, за които алармира АФЕРА в свое разследване.

Разпитани са много свидетели, както и са извършени множество следствени действия, които продължават от екипите на КПК на терен във Варна.

При обиска на къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник на ДПС във Варна, на Сали Табаков му става лошо. Това се случва преди да му бъде наложен първоначално полицейски арест от 24 часа. Откаран е в болница във Варна, след което е откаран в болнично заведение в столицата.

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на Сали Табаков за извършени тежки финансови престъпления, а Варненската окръжна прокуратура отделно е образувала досъдебно производство за откритите незаконни патрони.

В къщата на Сали Табаков са открити 20 000 незаконно притежавани патрона за късо оръжие.

В къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна Сали Табаков е открита и тайна стая, замаскирана с шкафове и мебели, в която екипите на КПК са открили … 1 000 000 евро в кеш.

Открити са и килограм злато и гранати.

Открити са и множество други уличаващи доказателства, както и фалшиви ордери.

СГП ще наложи мярка за неотклонение на Сали Табаков, който понастоящем е отведен в болница в столицата.

Брилянтна работа на Комисията по противодействие на корупцията /КПК/, която месеци наред работи по това разследване тихо, професионално и хладнокръвно, за да закове разработката до успешен край.

Областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфат ще бъде отстранена от поста, поради изключително близки и тесни отношения със Сали Табаков.

Филиз Хюсменова – депутат от ДПС от Варна, лансирана от Сали Табаков, също настават лоши дни, поради близостта си с Табаков като негов „параван“.

Източник: Afera.bgЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ