Нови брутални удари по арестувания екс-шеф на ДПС, в сейфове КПК откриха…

сали табаков, делян пеевски

На 21 юни т.г. при брилянтно изпипана акция екип на Комисията по противодействие на корупцията влезе в къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС Сали Табаков, заради разследване продължило 8 месеца във връзка с незаконна сделка с обществени поръчки от МОН на стойност 28 милиона лева, от които 20 милиона потънаха в ущърб на държавата.

Преди осем месеца АФЕРА сигнализира КПК с разследването си откъдето започна разплитането на „аферата Сали Табаков“.

Благодарение на брилянтната работа на КПК Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Сали Табаков и тъста му Захир Османов /през чиято фирма минаха милионите от обществените поръчки/ за пране на пари и за сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, като случаят е определен като много тежък.

Съдът категорично и безапелационно наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на Сали Табаков, и мярка „домашен арест“ за над 80 годишния му тъст Захир Османов.

При обиските в къщата на Сали Табаков бяха открити 30 000 незаконни патрони и гранати, които пък са обект вече на досъдебно производство във Варненска окръжна прокуратура.

В къщата на Сали Табаков КПК откри тайна стая, маскирана със стена и мебели.

От къщата на Сали Табаков бяха иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

От дома на тъста на Табаков – Захир Османов бяха иззети общо 547 000 евро и 50 000 лева.

Екипите на КПК не са спирали денонощната си работа във Варна на терен от 21 юни т.г. досега.

Разпитани са изключително ценни свидетели, които уличават корупционната дейност на Сали Табаков и сие.

Екипа на КПК, който продължава разследването на терен във Варна, са направили нови брутални удари по „аферата Сали Табаков“, като са открили огромни суми пари в банки и сейфове.

Открити са в сейфове и огроми количества монети, както и голямо количество злато.

Източник: Веселина Томова, Afera.bgЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ