Възмутително! Стореното в гробищата в Нова Загора втрещи всички, задържани са… малолетни

гробище

Малолетни са поругали снощи гробищата и са нанесли щети на около 85 паметни плочи. Това съобщи в официалния си профил във Фейсбук кметът на Нова Загора Галя Захариева.

„Полицията ги откри и задържа веднага. 8-10 годишни, са оставени без всякакъв надзор: починали родители и такива, които липсват. Поискала съм социалните служби да си свършат работата и те да получат необходимия контрол и грижи. Те са оставени без всякакъв надзор, поискала съм социалните служби да си свършат работата и те да получат необходимия контрол и грижи“, пише още Захариева.

Деянието е извършено след 17:00 ч. вчера (28 юни), каза говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска. Извършителите са установени – малолетни момчета на възраст между 9 и 11 години. Отведени са в Районното управление на полицията – Нова Загора и с тях се води беседа в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая.

По случая е образувано досъдебно производство. Нанесените щети са в процес на установяване.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ