Помните ли брутално разчленената Ери Пехливанян? Единият от убийците ѝ умря в затвора, другият…

убийство аптекарка

Великотърновският апелативен съд е изменил присъдата, наложена от Окръжния съд в Русе от 25 години затвор на Гарабед В. за убийството на Еранухи Пехливанян на 11 януари 2022 г., като му е наложил най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Това съобщи адвокат Венцислав Великов, който заедно с адвокат Менко Менков, е повереник на съпруга и на сина на Еранухи Пехливанян.

По отношение на другия съучастник в убийството – Михаил М., Великотърновският апелативен съд е прекратил наказателното производство, тъй като той е починал.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари 2022 година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ, предава Блиц.

По време на разследването полицията арестува Гарабед В. и Михаил М.. На двамата бяха повдигнати три обвинения – за отвличане, като Михаил М. се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Окръжният съд ги осъди на 19 май 2023 г. на по 25 години затвор, както и да заплатят солидарно сумата от 600 000 лева на близките на жертвата за причинени неимуществени вреди. Наложи им и конфискация на половината имущество.

Присъдите на Окръжния съд са обжалвани и протестирани от прокурори от Русенската окръжна прокуратура и от адвокат Венцислав Великов.

„За да приключи по-бързо наказателното производство, нашите доверители се отказаха по отношение на гражданския иск спрямо починалия Михаил М., защото трябваше да бъдат привлечени неговите наследници“, обясни адвокат Великов.

Решението на Великотърновския апелативен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ