Извънредно: Труп на 32-годишен полицията в Ямбол взриви България, по тялото имало странни травми

ямбол 1

Шокиращ инцидент от полицейското управление в Ямбол излезе наяве. 32-г. мъж почива в ареста в събота. Какви са причините и защо близките му се съмняват, че може да е жертва на полицейско насилие?

Официалната информация по случая е твърде малко. От полицията в Ямбол казват само, че момчето е задържано в събота и няколко часа по-късно е починало. Задържано е за притежание на наркотици, а по-късно се е самоубило.

В ефира на bTV проговориха близките на починалия.

„В събота сутринта в 8 без 2 минути са звъннали у дома. Двама униформени дойдоха в семейното ми жилище, което е извън Ямбол и са казали, че синът ни е задържан и е починал в приемното. Казаха ни да си вземем трупа. Това е цялата информация, която имахме“, каза майката на момчето.

„Нямаме никаква информация“, добави бащата.

„Ние имаме от 8 часа информация, че е починал. Отиваме в моргата да освобождаваме трупа, той няма лична карта, няма нищо. Ходихме до полицията да вземем, каквото е останало“, каза той.

„Като го чух последно беше весел, отиде да вземе приятелката си. Последните му вещи, които ни дадоха бяха икона и шапката му, както и една тениска“, каза майката.

Семейството оспорва версията за самоубийство:

„Тениската беше цялата мокра, тя не е разписана в разписката. Има следи от стъпки по шапката. Те не са описани в разписката“, признава майката.

„Той е бил бит и поливан. По тялото му личат много синини по тялото, основно от дясната страна“, подчерта близка до семейството.

Хората са направили снимки, от които думите им се потвърждават, но те ще ги изпратят към прокуратурата.

„Нараняванията са основно в дясно, горен и долен крайник. Това, което видях на врата, е нещо нехарактерно за това, което казват. Ако е самоубийство, чрез самообесване, няма вариант и от ляво да няма следи“, подчерта още близката на семейството.

Майката заяви, че детето й е искало да живее и е обичало живота си. „Защо е задържан в 2 през нощта и в 3 часа е починал. Каква е причината да бъде задържан. Искахме аутопсията да е в друг град. Първоначално обаче следователят, който така и не ни потърси, му се обади патоанатома от Сливен. Аутопсията обаче е извършена светкавично в неделя, въпреки че ни беше обещано, че няма да е тук, а ще е в друг град“, каза майката.

„Стояли сме 3 часа пред РПИ – Ямбол. Никой не слезе да ни каже дори две думи. Сезираме министъра на вътрешните работи, молим го за съдействие. Моля ви, самосезирайте се, нека има национална превенция“, заяви близката на семейството Нели.

Искам всеки да си понесе наказанието, аз нямам какво повече да губя, най-ценното си загубих“, плаче опечалената майка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ