Ври и кипи в Пловдивския съд: Разкрития за 20 бона и дрога клатят делото за убийството на Митко от Цалапица

рангел бизюрев

Личностните особености на близнаците бяха дискутирани в съдебната зала в Пловдив по делото в което Борислав и Валентин Динкови са обвиняеми в лично укривателство.

19-г. близнаци са замесени в убийството на Митко Малинов от Цалапица, станало преди година. Беше съобщено, че единият близнак – Борислав има висока самооценка. Заключението на вещите лица, които са описали емоциите му за преживяното, са че е особено опасен за обществеността и склонен за ескалация. Бил интроверт в общуването с момичета. Изпитвал затруднения, когато се срещал и разговарял с тях, предава Блиц.

Беше прочетена и приета комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

В съдебната зала от свидетелски показания стана ясно, че Димитър Малинов е употребявал амфетамини, които взимал от сочения за убиец Рангел Бизюрев. Иначе свидетели казаха, че Малинов е бил много добър човек. Преди години изтеглил кредит от 20 000 лева, като ги дал на човек да ги завърти, но бил излъган.

Рангел Бизюрев бил много страхлив. Борислав се обадил по телефона на Рангел във фаталната вечер, а Валентин твърди, че е осигурил само лопата и кирка.

Според друг свидетел Митко Малинов също бил много страхлив и, ако Рангел го е ударил, той е паднал на земята именно от страх.

Бабата на убиеца Рангел – Димитринка Бизюрева, се е чувала с внука си, когато той е бил в Германия. Казала му че Митко е убит, а той отвърнал, че каквото е станало, е станало, и я помолил да не му звъни повече.

Бащата знаел, че Рангел е отишъл на работа в Германия, заминал сам и се прибрал миналия юли, когато е станало фаталното деяние.

На 24 юли пак заминал за Германия. Билетът му бил дългосрочен. Бащата не е виждал Рангел от 20 юли миналата година. На 21 отишъл на море и се прибрал в Германия. Чували се няколко дни. Като разбрал, че го обвиняват за смъртта на Митко, бащата настоял Рангел да се върне и предаде. Синът обаче заявил, че повече няма да се чуват и няма да се върне.

Според свидетелката Нели Рангелова, на 20 юли се чули с Валентин. Той й казал, че бил сам вкъщи и бил сърдит. На 23 юли й звъннал, говорили си, но не било нещо важно, защото не помнела какво.

Съдът разпореди да се изиска информация, касаеща разговори на Рангел и близнаците. Накрая на делото беше гледана мярката на близнаците, тъй като адвокатката им поиска те да излязат от ареста, защото седели повече от 11 месеца там. Молбата й бе отхвърлена.

БЛИЦ припомня, че майката на убитото момче – Атанаска Бакалова, сутринта с близки на семейството за пореден път протестира. Искането й е делото на близнаците да бъде приобщено към това на Рангел Бизюрев и те да бъдат обвинени в умишлено убийство.

В сряда започва големият процес срещу Рангел Бизюрев, който направи самопризнания за това, че е удрял Митко, но към момента отрича близнаците да са посягали на жертвата. Майката на Малинов обаче твърди още, че Митко е бил закопан жив към момента тя разполага с флашка, на която има разговори между Митко и негови приятели, които са важни за случая. Тя желае флашката да бъде взета под внимание от съда и добавена към доказателствената част от делото. От институцията обаче не приемат.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ