Зрелищен арест в Пловдив: ДАНС нахлу в дома на лидера на ,,Русофили“, отведоха го с белезници

дьовленски

Агенти от ДАНС са арестували председателя на Национално движение „Русофили“ в Пловдив Златомир Дьовленски. Рано сутринта те са разбили вратата на дома му и са го извели с белезници, каза пред „Марица“ депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков.

„Абсурдистан в нашата държава. Адвокат пътува към задържаното момче. Към момента нямам повече информация. Знам само, че по брутален начин в 05.30 часа сутринта са разбили вратата на дома му и са го задържали“, каза Петков.

Тъй като Дьовленски има кабинет в сградата на градската организация на БСП, служители на ДАНС са били там, за да изземват документи.

Към момента остава неясна причината за ареста на Дьовленски. Справка в сайта на община Родопи показва, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“.

Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ