Бивш съветник на Гриша Ганчев отново мрънка за случващото се в ЦСКА: Защо Стипич, защо се бавят, защо бият…

1-58

Съветникът на предишния собственик на ЦСКА Гриша Ганчев – Аспарух Никодимов, сподели впечатленията си от подготовката на тима до този момент. Той коментира и представянето на по-младите играчи и заяви, че не бива да се претоварват, защото това може да доведе до контузии в даден момент.

„Победите в контролите са важни за самочувствието. В тях трябва новите играчи да се сработят. Ясно е, че се прави почти изцяло нов отбор. Понякога резултатите лъжат. Имало е случаи, когато в подготовката резултатите са добри, но после в официалните мачове нещата буксуват. В официалните срещи се вижда как играе отборът и тогава може да се дават оценки. Това е истината. Не бива да се правят заключения в този момент. Хубаво е да печелиш, но никой да не си мисли, че в официалните мачове ще е толкова леко“, заяви той.

„Селекцията закъснява, но не бива да се вини никой. Понякога с даден играч нещата стават по-бавно, за да го привлечеш. Няма да им е лесно на новите играчи да се адаптират толкова бързо. Те идват в една доста различна обстановка. Друг е животът в България и ще им трябва време. Въпрос на професионализъм е и се надявам да го покажат. Не мога да кажа още нищо за Томислав Стипич. За мен е абсолютно непознат. Не знам защо отново се спряха на чуждестранен треньор. За мен трябва отборът да бъде воден от български специалист. ЦСКА е постигнал най-големите си успехи, когато начело на отбора е бил българин. А и не само ЦСКА. Левски, Славия, Локо Сф, Локо Пд, Ботев Пд и т.н. Най-големите успехи са с българи. Те познават играчите и психологията на българина. С чужденците не е точно така. Това си е решение на ръководството и собствениците“, сподели Никодимов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ