Уби Гешева с над 40 удара, а се усмихва в съда: Лампите светят, снимайте ме и ме пуснете! Искам да си купя храна

payimage-633744

Георги Генджов е вменяем и може да носи наказателна отговорност за убийството на майка си – обичаната бургаска учителка Рада Гешева. Това стана ясно днес при старта на процеса в Бургаския окръжен съд.

На разпоредителното заседание 24-годишният мъж се държа абсолютно неадекватно, но само, когато го снимаха камери. Докато съдебните охранители го конвоираха към залата той бърбореше несвързани неща от рода на „лампите светят“, „снимайте ме!“, „как се казвате?“.

В зала продължи с театъра и непрестанно отговаряше на съдебния състав, а накрая дори поиска да излезе навън, за да „си купи нещо за ядене“, предава Флагман.

„Експертизата е готова, диагнозата е налудно разстройство, но вещите лица са категорични, че е вменяем и той може да носи наказателна отговорност. В условията на ареста в Бургас поведението му е напълно нормално и адекватно“, категоричен бе наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Той подчерта, че Георги Генджов е подведен под наказателна отговорност по чл.116 и го грози от 10 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна.

Припомняме, че Георги, който е лекуван многократно в бургаския психодиспансер уби по жесток начин майка си в началото на тази година. Той я наръга над 40 пъти с нож, а от показанията му в досъдебното производство става ясно, че е извършил деянието с изключителна ярост.

Близо 3 часа мълчал и гледал в очите си майка си, без да й каже абсолютно нищо. Впоследствие станал, взел кухненският нож и го забил в нея. Ножът се счупил, а след това Георги взел друг и така нанесъл десетки прободни рани по цялото тяло. След това се обадил на приятел, за да му разкаже какво е направил и информирал полицията.

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото. Процесът ще продължи по общия ред, а първото заседание е насрочено за 6 август.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ