Поредната трагедия за Лято 2024: Трупът на жена изплува на Централния плаж в Бургас

труп

Трупът на възрастна жена бе изваден от морето на Централния плаж в Бургас, съобщиха за Флагман очевидци. Инцидентът е станал около 12:40 ч., когато между 4-и и 5-и пост на ивицата спасителите забелязали тялото. Извикан е екип на полиция, както и на спешна помощ, но медиците само са успели да констатират смъртта.

От полицията потвърдиха, че става въпрос за 77-годишна жена от Велико Търново, която по първоначална информация е дошла в Бургас на почивка, предава Флагман.

Тялото е откарано към отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас. Предстои да бъде извършена аутопсия, която да покаже ясно каква е причината за кончината на възрастната търновчанка.

Днес е необичайно горещ за сезона ден. От близо седмица синоптиците предупреждават, че в т.нар. „горещници” към средата на юли, слънцето е особено опасно за пенсионери, тъй като жегите могат да предизвикат обостряне на симптоми, които така или иначе са налични при възрастните хора. Неслучайно от началото на лятото, за съжаление, за няколко случая на мъже и жени, които просто падат на плажа и повече не се събуждат.

Реално смъртните случаи тази година, свързани с посещението на различни плажни ивици в страната, не са толкова причинени от удавяне, а по-скоро от инфаркти и слънчеви удари. Тази тенденция обаче на този етап изглежда няма как да бъде пречупена, освен ако самите хора не вземат съдбата си в свои ръце и се вслушват в съветите на синоптиците и здравните лица.

Градусите днес по обед достигнаха до 35-36⁰C на сянка, но заради безветрието, усещането е по-скоро като за 40-42.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ