Човек на Слави с дългоочаквана новина: Договорено е рано тази сутрин! До дни в НС ще се случи това

payimage-620613

Следващата седмица ще бъдат създадени комисиите в Народното събрание (НС). Това е договорено на Председателски съвет, проведен рано тази сутрин – на 21-ия ден от старта на 50-ия парламент.

Досега депутатите се занимават само с изслушвания на служебни министри и парламентарен контрол. А по-късно днес ще се събере за втори път временната комисия за правилника на парламента.

За договорката работата най-сетне да потръгне стана ясно от изказване на Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) в кулоарите на Народното събрание.

„В момента парламентът имитира работа“, обясни той и призова лидерите да си пооберат егото и НС да започне да работи.

„Важна е актуализацията на бюджета по конкретни пера, затова е важно да има бюджетна комисия, важна е и правната, за да се задвижат промените в законите“, каза Балабанов.

„Ясно казахме още в началото на 50-ия парламент, че няма да подкрепим нито първия, нито втория мандат“, отсече депутатът от ИТН.

„Очакваме третия мандат и ако президентът го връчи на ИТН първо ще седнем на масата да преговаряме по приоритети и политики. Така е честно, защото всички други споразумения, коалиции, не свършиха работа. Едва след това ще се говори за експертиза на министри“, допълни Балабанов.

„Ако президентът прецени и връчи третия мандат на друга политическа сила и бъдем поканени – ще се отзовем на разговори“, обясни депутатът от ИТН.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ