От последните минути! ПП-ДБ с официално писмо до Делян Пеевски, его какво гласи

кирил петков, акад. николай денков

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат. Това става ясно от официална позиция на парламентарната група на ПП-ДБ, която акад. Николай Денков изпрати на председателят на ДПС Делян Пеевски в отговор на неговата покана за разговори за втория мандат.

Ето какво пише в писмото:

„След като се запознахме с Вашата покана за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, в синхрон с предизборните Ви изказвания, виждаме, че липсват следните ключови приоритети:

Върховенство на закона;
Борба с корупцията;
Реформи в съдебната система;
Реформи в регулаторите;
Система за провеждане на честни конкурси;
Пълноправно членство в Еврозоната;
Сухопътен Шенген.
В тази връзка заявяваме, че ПГ на ППДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат и съобразявайки се с волята на избирателите ще бъдем силна проевропейска опозиция, която ще се грижи за подобряване на живота на българските граждани и ще се бори с всеки опит за корупция и за отклоняване на България от европейския път.

В 50-о Народно събрание ПП-ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

Смятаме, че Вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите.

Заедно с ГЕРБ Вие предизвикахте предсрочните избори, сега е Ваша отговорността за създаване на правителството.“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ