Скандални разкрития! Ето го прокурора, хванат да пиян зад волана. Отправил непристойно предложение на…

172061490868143

Прокурор Методи Велков направи за посмешище българското държавно обвинение, вероятно смятайки, че може да си позволи всичко навсякъде. Ето защо в 5:30 ч. тази сутрин той бе арестуван и откаран със служебен полицейски автомобил в Районното управление на Слънчев бряг:

За непристойното му поведение на тел. 112 първа е алармирала служителка от бензиностанция „Петрол”, намираща се на главния път между Несебър и Равда. Тя забелязала криволичещият Лексус, който спрял близо до обекта и от него излязъл якия млад мъж, който още с влизането си в бензиностанцията купил бира и започнал да я пие на място. След това посегнал към втора и дори предложил на бензинджийката да прави секс с нея.

Жената се притеснила от случващото се и първо се обадила на свой роднина, за да се оплаче от поведението на клиента, който бил във видимо неадекватно състояние. Човекът я посъветвал да се обади на тел. 112 и да обясни за какво става дума.

Първоначално по сигнала дошли двама полицаи, а след това и техни колеги от КАТ. Опитали да вразумят буйстващият мъж, но той тогава започнал да им обяснява кой е и обяснявал, че нищо не могат да му направят. Категорично отказал да духа за каквото и да било – нито за алкохол, нито за наркотици. Бил сигурен, че нищо няма да му се случи. Междувременно и буйствал, заради което се наложило като подкрепление да бъде изпратена още една патрулна кола – с нов екип от още двама полицаи. От това обаче мъжът изобщо не се респектирал, предава Флагман.

До кулминацията се стигнало, когато нарушителят на общественият ред видял, че са свалили регистрационните номера на Лексуса му. Той се втурнал към полицейския автомобил, седнал зад волана и опитал да потегли в неизвестна посока, изобщо не видял, че на дясната предна седалка седи полицейски служител и чинно попълва протоколи.

Четирима полицаи се втурнали да го извадят от патрулката и вече знаейки, че това е прокурорът от Териториалното отделение в Несебър, те не му поставили белезници, а само го конвоирали с ръце зад гърба до задната седалка на една от полицейските коли. Двама от униформените седнали от двете му страни, за да не скочи в движение.

„Дивите” изпълнения на прокурора продължили и след като го свалили от патрулката, за да бъде вкаран в РУ-Слънчев бряг. И пред дежурните в управлението на МВР той продължавал да твърди, че няма да дава никакви проби и че нямат право полицаите да се отнасят с него по този начин.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи името на прокурора – в защита на своите колеги в най-натоварения с престъпления район от България през лятото. От прессъобщението на Софийска градска прокуратура (СГП) се подразбира, че държавният обвинител все пак е бил заставен по силата на субординацията в Прокуратурата да даде кръвна проба за химичен анализ.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ