Любима звезда на България на косъм от смъртта

1537545707-8-9-vanq-i-gymov

Ваня Джаферович е бивш футболист от „Берое“ и участник в почти всички риалити формати в България. Той спечели „Сървайвър: Камбоджа“, а след това триумфира в ‚Биг брадър ол старс“, „Като две капки вода“ и „Черешката на тортата“. Сега от него разбираме, че е замесен и в новия сезон на „Фермата“, но не като участник. Има брак с Евгения Ангелова, която е участник в „Сървайвър – Панама“, снимала се е за еротично списание и успява да прикове мъжките погледи върху себе си. Двамата се радват на две деца и по всичко личи, че са създадени един за друг. Ето за какво си говорихме с Ваня, чиято програма е претъпкана и едва успя да намери време да даде интервю за любимия си вестник.

– Ваня, наскоро посети Камбоджа – мястото, където се снимаше твоя сезон на „Сървайвър“, който спечели. Какво почувства сега, когато отново се докосна до тази земя?

– През 2014 г. бях там, когато се заснемаше моят сезон на „Сървайвър“. Година по-късно се върнах в страната да разгледам, защото по време на предаването нямах тази възможност. Харесахме си няколко градове и сега решихме отново да ги посетим. Пак се върнах на острова, на който снимахме „Сървайвър“, за да видя как изглежда сега.

– Преживял си обаче нещо много страшно там и за моменти си видял целия си живот на лента…

– Беше страшно, да! Бяхме точно на този остров, на който бяхме по време на „Сървайвър“, и един следобед с Жени решихме да вземем под наем един каяк, за да отидем до друг остров, който се намира на 2-3 км от нас. Казаха ни, че има какво да се види там, подходящо е за гмуркаме. Взехме каяка и го загледах, че е доста стар, но не мислех, че ще имаме проблеми. Дадоха ни спасителни жилетки, но не ги сложихме веднага. Морето беше спокойно, а Жени е професионална плувкиня и каза, че я е срам да я облече. Всичко беше наред, докато не излязохме от залива. Вълните станаха по-големи и ни обърнаха.

Обърнах каяка и се качихме, но отново се озовахме във водата

Тогава забелязах, че тази лодка пропуска вода. Много малка част от каяка беше над водата. Разбира се, можеше да оставим каяка и да плуваме до острова, макар че не е лесно в тези води. В един момент видяхме, че от едната страна се задава страшна буря. Ние бяхме в дъждовния период, където вали яко и има страшни гръмотевици. Появи се от залива една рибарска лодка, на която започнахме да махаме. Хората ни видяха, дойдоха и ни спасиха. Неприятно е! В един момент си мислиш, че всичко е наред и ще се забавляваш, но когато природата се обърне срещу теб – чувстваш се безпомощен, като мравка.

– Какво общо имаш с новия сезон на „Фермата“?

– Това е една новина, за която говоря за първи път. Преди началото на „Фермата“ с Димитър Господинов (участник в първия сезон на риалити формата – б.а.) направихме една концепция за шоу, дори я предложихме на телевизиите. Показахме го на Иван и Андрей, които харесаха нашата идея. За момента обаче няма как да бъде излъчено подобно нещо. Тогава ни казаха, че от bTV искат да правят онлайн проект, който да върви успоредно с „Фермата“ – да покажат кои са хората, които стоят зад кулисите на шоуто, как се строят дуелите и т.н. Миналата година имаше нещо подобно, но искаха да го развият и да си личи, че е сериозна и професионална продукция. Предложиха ни с Митко да го правим и се съгласихме, заедно с Горан, който е официалното лице на проекта. Хората ще могат да видят първия епизод на 20 септември. Ще има сюжет, ние ще влизаме във „Фермата“, ще се забавляваме. Идеята е да бъде смешно, да покаже колко мащабна е тази продукция и да разкаже за хората, които са зад кулисите – продуценти, режисьори, редактори, организатори. Всички ще говорят пред нашата камера.

– Чувстваш ли се като риалити звезда, след като си един от малкото, който успя да се изяви в почти всички формати?

– Вчера разсъждавах по този въпрос. Аз съм човекът, който е минал през най-много формати.

Участвал съм в много предавания, но не се чувствам звезда.

Само във „Фермата“ не съм участвал, но сега съм част от зад кулисите. Знам какво е да си вътре в предаването, както и да си от другата страна. Наясно съм как се снима едно такова шоу, как се организира цялата продукция. Това е нещо, което ме интересува. Знам какво е да си във формат за оцеляване, за пеене и такъв, в който се готви (визира „Черешката на тортата“ – б.а.).

– А запознат ли си с участниците от новия сезон на „ВИП брадър“ и какво мислиш за тях?

– Винаги гледам „ВИП брадър“, което е нормално, след като съм участвал. Сантиментално ми е. Мисля, че участниците тази година са доста интересни, скандални. Това ще е сезонът на скандалите. Харесва ми идеята на продуцентите и се надявам да се получи. Ще го гледам с интерес. Като фаворит мога да посоча Стефан на Гала, с когото сме приятели. Той влезе спокоен, уравновесен. Има доста неприятни лица и ако съм вътре с тях, бих влязъл многократно в конфликти. Но пък са интересни за самото предаване. Специално в този сезон има доста неприятни хора, с които трудно бих общувал. Стискам палци и на Лора Караджова да се справи добре, да не направи някоя глупост вътре. Но всичко си зависи от самия човек. Много хора коментират, че продукцията ги била изкарала такива. Не, тя само провокира и изкарва истинската ти същност. Ти ако не си маймуна, няма как да те изкарат такава.

– Футболът намира ли място в живота ти или категорично се отказваш от него?

– Преди седмица играхме благотворителен мач в Стара Загора – актьори срещу „Берое“. Мачът е за една хубава кауза, за фестивал през април за едно момче актьор, който почина в катастрофа. Едни момичета искат да направят фестивал, но нямат пари и търсят различни начини да ги набавят. Помогнах им с някои неща, свързах ги с хора и ме поканиха да бъда треньор на актьорите. Съгласих се, защото идеята и каузата са хубави. Имам много приятели от актьорската гилдия и смея да твърдя, че са готини хора. Запознах се и с нови, с които ще останем приятели. Мачът се получи много добре, хората се изкефиха, идваха и се снимаха с актьорите и футболистите. Трябва да има повече такива събития. Когато правиш нещо благотворително, самият ти се чувстваш добре след това.

– С актьора Станимир Гъмов демонстрирате близки отношения. Откога се познавате и как пламна искрицата на това мъжко приятелство?

– Отдавна сме приятели, още бях капитан на „Берое“. В началото започнахме да си пишем във фейсбук покрай футбола, след което се запознахме и на живо. Близки сме, като характер сме сходни и е може би най-добрият ми приятел. Винаги се подкрепяме. Намерихме се по „беройска“ линия, но си станахме приятели.

– Съпругата ти Жени не прави ли проблеми на мъжките събирания, гледането на мачове и т.н.?

– Понякога да (смее се)! Точно преди този благотворителен мач отидох на гости на Гъмов да пием по бира. Заговорихме се и без да усетим, стана 23 часа.

Тя ми писа: „Къде си? Отиде за 1-2 бири и забрави да се прибереш“ (смее се)

Скара ни се, че на другия ден имаме мач и да внимаваме какво правим. Защото мъжките събирания са коварни и не знаеш какво ще излезе, когато си в такава компания.

– Как съумявате с нея да запазите любовта си? Как преминавате през препятствията в живота и успявате да сте все така влюбени?

– От толкова време сме заедно, че сме минали през какво ли не. Важно е да сме толерантни един към друг, защото винаги ще имаме разминавания в някои неща. Спорим, караме се, но никога не сме стигали до крайности. Освен че ми е жена и я обичам, аз я чувствам и като най-добрия приятел, с когото мога да споделя всяко нещо. Усещам, че е правилната жена и нито за момент не ми е минавало през ум да търся нещо различно другаде. Когато се родиха децата ни, още по-хубаво ни стана. Никъде не е песен, има трудни моменти, които са нормални за всеки един брак. Говорим си и излизаме от тези ситуации бързо.

– Кой от двама ви е по-романтичен?

– Със сигурност Жени. Тя това се оплаква, че аз не съм грам романтичен и че не й купувам цветя. Но наскоро имахме годишнина и аз я изненадах с най-хубавия букет, който някога е получавала в живота си. Променям се и аз в тази хубава посока от нейна гледна точка (смее се). Никога не съм я разбирал тази романтика и я чувствам за излишна. Когато я обичам, тя ще го усети по друг начин, а не да правя вечеря на свещи или да подарявам цветя. Но жените го обичат това, искат такова внимание. Аз не го разбирам, но покрай съжителството си с Жени се научих да правя някои дребни романтични жестове.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ, в. „ШОУ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ