Горещо! Шеф в завода на Миню Стайков и директор от митниците в люта схватка за нелегалния алкохол

Миню Стайков

До обрат се стигна вчера със запечатаните от митниците алкохолни фабрики, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Съдът в Карнобат реши една от трите затворени фабрики – „Винпром Карнобат”, да възобнови работа снощи, а другите две – фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец, да бъдат отворени днес вечерта.

Решението на съда дойде само няколко часа, след като от Агенция „Митници” (АМ) поискаха срокът, в който заводите от „Винпром Карнобат” са затворени, да бъде удължен с 60 дни заради открити сериозни нарушения. На извънреден в неделя брифинг зам.-директорът на агенцията Юлиян Мирков обясни, че при проверката на данъчен склад е констатирано наличие на монтиран кран, от който може да се източва етилов алкохол, без да бъде измерен, като по този начин се избягва плащане на акциз.

Административният директор на фабриката Йовко Йовков обяви пред Би Ти Ви, че кранът, от който АМ твърди, че изтича безакцизен алкохол, присъства на чертежа, предоставен преди издаването на лиценза. По думите му кранът се използва за хидравлични изпитания – проверява се дали е херметично затворена инсталацията, за да се предотврати взрив.

Йовков определя акцията на Агенция „Митници” като натиск.

Юлиян Мирков контрира, че по данни от служители на фирмата кранът е поставен преди две години, а схемата е представена преди доста повече години. Заради факта, че от крана изтича течност и може да се постави мека връзка, там трябва да има измервателно устройство, смята зам.-директорът на АМ.

Мирков призна, че няма безспорни доказателства, че по крана е излизал алкохол към пазара.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ