Вежди Рашидов с култов коментар: От недоволството „облажиха“ единствено протестърите! От яйца минаха на пастърма! А Ахмед Доган е…

Вежди Рашидов

Всичко си знаем в държавата. Всички се знаем, пък се правим, че не се познаваме. Това заяви пред Би Ти Ви бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той се пошегува, че „Вместо положението да става по-лошо, то става безнадеждно“.

„Не е необходимо да се истеризира положението. По-скоро нека се види с какво можем да бъдем полезни на хората… Пак ще повторя едно нещо: И тримата министри, които подадоха оставки, са достойни, добри професионалисти и качествени хора. В крайна сметка премиерът е този, който има свещеното право да си направи отбора, с който той иска да работи. Както аз като министър си правих екипа, с който да нося отговорности и да работя. Така е решил премиерът и така е направил“, коментира Рашидов.

Запитан дали ще устои управляващата коалиция, той отговори: „Карате ме да влизаме в политически анализи. Тук всеки ден има такива лакардаджии, къде ме търсите мен… Нормално е да има противоречия, защото е коалиция. Затова казвам, че едно от най-успешните правителства на Борисов беше първото. Всички нямахме опит, бяхме си стиснали ръцете и работехме, да не ви казвам като какво“.

На въпрос дали недоволството на „улицата“ може да свали правителството, той заяви: „Демокрацията не е хаос. Тя е стройна система от закони, които защитават интересите на едно общество. Трябва да се намери мярката на това нещо. Защото слободията ще се изроди до нещо друго. Гледам сега и Карнобат. Това е частен завод. Защо оставка?! В България като вдигнат малко цената на бензина, българинът не си затваря колата. Както казваха едно време – с поршета на стачки. На 67 години съм и всяка година – чака ни тежка зима! Аз така и ще си умра с тази тежка зима!“.

Рашидов коментира и „визията за България“, която рекламира БСП. „Това ли е платформата на опозицията?… Не може отвънка да следят страданията на хората, а после да ходиш да си правиш снимки. Не може като умрат едни хора, да отидеш да си правиш снимки. Това ли ти е политическата платформа?! 1500 коли са минали, една катастрофа, едно камъче – и оставка. Да, станала е катастрофа, трябва да се анализира, властите да решат каква е причината. „Фукушима“ като избухна, оставка ли се поиска или хората се обединиха как да решат проблемите си. Ние непрекъснато се заливаме с политическа помия. БСП не са и опозиция. Те се държат лошо. ДПС са по-разумни, по-добри играчи са, трябва да го признаем това нещо. Те са умерена опозиция, както техния умерен национализъм. От недоволството“облажиха“ единствено протестърите. От яйца минаха на кайзер пастърма. Нахраниха ги протестърите. Няма ги онези предишните Цонко-Монко…“.

Запитан как ще коментира това, че Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ „Варна“, той отговори: „Сульо и Пульо си купиха какво ли не, защо Доган да не си купи ТЕЦ?… А за срещата му с американския посланик – той е все пак действащ политик, това че е почетен председател, не му пречи да решава някои проблеми. Той е адмирал, той е командир. Той си работи и смятам, че работи добре… Някои политически знаци трябва да ги разчетете и вие, журналистите. Не знам защо една велика държава като Америка трябва да търси „топлата дипломация“ през ДПС. Ердоган е много интересна личност. Ние тука малко искахме да го направим „черния ангел“. Но на него никак не му е лесно. Ако той няма твърда ръка, няма как да се справи с 85 милиона турци. Той има една граница с война. Той взе властта с избори, не с танкове. Може да фалшифицира 5-10%, но не и 30. В момента между България и Турция има една изключително добра дипломация. И ние трябва да продължим тази дипломация. Защото нашата граница е това“.

Вежди Рашидов подчерта няколко пъти: „Правителството си работи добре. А за повече анализи, защо не си викнете Андрей Райчев?!“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ