Огромна мъка! Ето какво ще се случи с тялото на сестрата на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов

Поклонението пред тленните останки на Росица Данаилова – сестрата на Стефан Данаилов, ще бъде в срада от 11 ч. в Народния театър, съобщават колегите от ПИК.

Голямата актриса почина на 23 септември, точно на рождения ден на съпругата на Данаилов – Мария, която си отиде от този свят през 2014 г.

Тялото на покойната Росица Данаилова ще бъде кремирано, както е пожелала приживе.

Актрисата е родена на 26 ноември 1933 година. Росица и Стефан поддържаха изключително близки отношения през годините. Миналата година актьорът дори я заведе на кратка почивка на морето. През последните дни от живота си 84-годишната Данаилова не била никак добре със здравето и трудно се грижела за себе си.

За тежкото и здравословно състояние се заговори през 2016 година, когато премина през серия от сериозни операции. Високото кръвно й причинило инсулт, от който я лекували дълго време във ВМА. После се наложило да й извадят единия бъбрек, а по-късно – и далака.

В едно от последните си интервюта Росица разказва, че е благодарна за много неща на известния си брат: „Аз всяка вечер се моля за моето братче. Той ме научи да живея днес и сега, забранявал ми е да го питам какво ще правим утре”.

Данаилова е играла в Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър, както и на сцените в Димитровград, Добрич, Бургас и Сливен. Има участия във филми и телевизионни постановки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ