Коалиционният съвет се разпусна днес: Борисов в САЩ, Цветанов следи Европол от Брюксел!

бойко борисов

Коалиционният съвет, който се провежда няколко понеделника по ред днес няма да се състои. Причината е посещението на премиера Бойко Борисов на 73-атата сесия на Общото събрание на ООН. Днес вместо с коалиционните си партньори от ВМРО, НФСБ и Атака, Борисов ще се срещне с американският президент Доналд Тръмп.

Пред ООН българският премиер ще изнесе реч, свързана с основната тема на общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”.

Докато Борисов е в САЩ, заместникът му в ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов пък ще участва в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол върху работата на Европол. Заедно с Цветанов в заседанието ще участват и председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров и Филип Попов, също член на комисията.

Станали традиционни коалиционните съвети в понеледник, Цветанов днес няма да се види с Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, а с председателя на ЕНП Жозеф Дол и Манфред Вечер, както и с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ