Томислав Дончев: Има ускорен темп на развитие! Изчерпахме стария икономически модел

Томислав Дончев

Българската икономика има ускорен темп на развитие. Това е видно от върховите постиженията, които се представят в Междуродния панаир в Пловдив. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев.

Той откри днес под тепетата 74-тото издание на Есенния технически панаир, който ще продължи до 29 септември. Силно участие има на компании от Индия, Германи, Италия, Турция и др., а директните и представените фирми са над 550, предава „Марица“.

По думите на Дончев следващата крачка за растеж на икономиката на страната е в прилагането на нов модел с инвестиции в иновативни технологии, които генерират висока добавена стойност.

„Старият модел вече е изчерпан. Не може икономиката да се развива при ниска цена на труда и ресурсите. Няма как да развиваме Индустрия 4.0, ако администрациите са ни 1.0, а образованието ни 2.0. Панаирът ще бъде пулсът и диагностиката на българската икономика – докъде сме стигнали, какви стоки имаме, колко са производителите и изложителите, колко иновации и колко клиенти са се появили тук“, каза още той.

Фирми от 35 държави презентират продукти и услуги в различни области – електроника и електротехника, енергетика и екология, информационни технологии, роботика и автоматизация, машиностроене, строителство, воден сектор, химическа промишленост, както и транспорт и автосервизно оборудване и автомобилната индустрия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ