Борисов на важна среща за борбата с наркотиците в Ню Йорк! (НА ЖИВО/СНИМКИ)

Бойко САЩ1

Започва участието на премиера Бойко Борисов в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН. Стартът е с участие в срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

В Ню Йорк е и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

„Наркотиците са световен проблем. ООН има огромен потенциал и засега тя го използва тихо. Ако работим заедно, ще спасим живота на милиони хора по целия свят. САЩ ще работи така, че да обезпечи бъдещето на семействата в борбата срещу наркотиците“, каза при откриването на сесията президентът на САЩ Доналд Тръмп.

„Това не е само политически въпрос, но и личен. Сестра ми е психиатър. Много години тя работеше в рехабилитационен център за лечение за наркозависими в Лисабон. Уважавам много сестра си. И знам колко тревожен е проблемът“, призна генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

След срещата Борисов стисна здраво десницапта на Тръмп на трибуната.

Първият ден е изключително натоварен за българската делегация. По-късно премиерът ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяване на конфликти, защитата на правата на човека.

Предстоят и поредица двустранни срещи с участието на Борисов, а вечерта той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му Мелания.

President Trump Participates in the Global Call to Action on the World Drug Problem

Watch LIVE as President Trump participates in the Global Call to Action on the World Drug Problem.

Публикувахте от The White House в Понеделник, 24 септември 2018 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ