Стефан Данаилов със сърцераздирателна изповед часове след загубата на сестра си

Стефан Данаилов

„Един много близък мой човек си отиде. Бяхме много близки със сестра ми! Тя беше много жизнерадостна и борбена. Но напоследък след смъртта на племенника ми, нейния син, без да споделя с нас тази голяма мъка, спря да иска да живее“.

Това сподели пред репортер на ПИК големият проф. Стефан Данаилов часове след смъртта на един от последните му близки хора – сестра му Росица Данаилова.

Сестра ми цял живот е актриса. От момента, в който стъпи на сцената, това беше заветната й мечта – да е на сцената. Даже сега вече, както се казва, нямаше сили и да говори, но казваше как би искала да отиде да играе. Все питаше коя как е изиграла някоя роля, какво и що…

След като не можа да излезе на годишнината ми декември месец, разбрах, че нещо става с нея и оттогава се залежа. Иначе беше борбена жена, опитваше да е справедлива, но иначе субективна като всяка майка и сестра.

Ние макар, че имаме голяма разлика в младежките години освен обичайните противоречия за брат и сестра, сме имали силна връзка. Сестрата си пази брата.

По-близки станахме в третата възраст вече”, сподели Стефан Данаилов.

В едно от последните си интервюта Росица споделя, че именно Ламбо я е научил да живее за днес и за мига. Ето какво пък той е научил от нея: „Тя ме научи да обичам сцената, както и ролите си. Когато започнах да уча в академията, бях малко несериозен. Тя беше тази, която ме научи, че тази работа става с много труд и с обич. Трябва да си обичаш работата!

В това отношение тя беше невероятна. Не съм очаквал, че може да се отиде на работа с такава радост преди представление, такова щастие. Особено последните години, когато намаляха участията в театъра. Преди да се окаже, че има рак на бъбрека, тя направи криза след представление и се откри това тежко заболяване. След това спря да играе, защото нямаше сили.

Но беше много готина жена. Суетна, като всяка дама. Но най-вече борбена”, разказа Данаилов за кака си Росица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ