Природно явление удари Хърватска и Сърбия, наред е България

1516261767-shutterstock-174468827

В хърватската столица Загреб рязко застудя, а термометрите показват около и под 11 градуса. Градът е обхванат от бурни ветрове, придружени с гърмотевици и обилни валежи. В съседна Сърбия има силни северозападни ветрове, придружени също с дъждове.

От Републиканския хидрометеорологичен институт в Белград съобщават, че в следобедните часове застудяването ще обхване не само централната, но и източната и южната част на Сърбия. Местните синоптици очакват скоростта на вятъра да достигне и до 20м/секунда. Във Войводина, Северна Сърбия, има най-силни валежи, на места термометрите вече показват около 10 градуса.

През утрешния ден се очаква отслабване на вятъра и спиране на валежите.

След четвъртък метеоролозите в Белград очакват леко повишаване на температурите и затопляне.

Първите истински есенни дни са факт благодарение на мощен циклон, който преминава през континента от неделя насам с висока скорост. Свързаният с него студен атмосферен фронт навлиза и в България, където се очаква още днес следобед и да премине до вторник вечерта.

„БЛИЦ“

Снимка: Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ