Историята на еднокракия и болен от рак дядо Славчо разплака цяла България

42458297_2377991122218234_9193165166789787648_n

Историята на дядо Славчо, който скоро е навършил 76 години разплака цяла България.

Те бе разказана от Ростислава Христова в социалните мрежи и събра голям отзвук само за няколко часа.

Ето какво написа г-жа Христова:

„Това е дядо Славчо на 76 години от град Русе. Бездомен, наскоро опериран от тумор на главата и с един крак. И това не е всичко, втория му крак е с множество рани и използва катетър. Днес седеше пред Лидъл тихо и скромно с надежда някой да го забележи. Не просеше, не пречеше на никого, а хората го заобикаляха сякаш беше ненужна вещ. Никой не се спря да го попита иска ли вода, ял ли е, нещо боли ли го. Поредния възрастен човек, който среща нехуманно отношение.

Изслушах кратката история на този болен и отчаян човечец, който чака тихо края си. Социалните служби не го настаняват в дом за бездомни и нуждаещи се, защото бил в списъка на чакащите. Но как да чака, та той едва ли ще дочака с тези отворени рани топло легло и храна. Колко безпомощен трябва да е човек, колко болен и колко нуждаещ се, за да се погрижат социалните служби за него ??? Давам гласност, пък дано да достигне до правилните хора. Моля споделяйте.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ