Министър Маринов коментира ареста на автоджамбазина Кико и кой ще е главен секретар на МВР

Младен Маринов

Младен Маринов поздрави столичната полиция за проявен професионализъм при задържането на Георги Воденичаров – Кико.

По думите на министъра той е един от емблематичните автокрадци, който формирал основно оперативната обстановка по линия на противозаконното отнемане на автомобили. Задържаният имал множество висящи дела.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Проектът за ремонтирането й е на Община Пазарджик и се финансира от ОП „Региони в растеж“. В обновяването на сградата са вложени близо 1 700 000 лева.

Министър Маринов благодари на кмета на Пазарджик Тодор Попов за това, че е извел като приоритет санирането на сградата и подчерта, че всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, не е загубен и възвръща многократно стойността си. Той увери, че като министър на вътрешните работи ще продължи да работи за подобряване на условията на труд и на материално-техническото обезпечаване.

„Полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а това е свързано с добра екипировка, автомобили и въоръжение. Само тогава може да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани“, каза министърът. Маринов пожела на служителите да работят в името на обществото и да се гордеят с това, че са избрали да бъдат полицаи.

След церемонията Младен Маринов отговори на въпроси на журналисти. По отношение на назначаването на нов главен секретар на МВР министърът каза, че вземането на решение ще стане след като премиерът се завърне в страната. „Има много професионалисти, но конкретно име нямам“, посочи Маринов.

По думите му в момента заместник-главният секретар изпълнява длъжността и министерството работи в пълен обем. Министърът на вътрешните работи съобщи, че през изтеклото денонощие поради усложнената метеорологична обстановка са постъпили около 320 сигнала за пожари и още 120 – за материални щети вследствие на силния вятър. „По всички е реагирано незабавно“, увери Маринов. Според него основна причина за инцидентите е това, че силните ветрове са причинили къси съединения в електропреносната мрежа и огънят се пренесъл.

„БЛИЦ“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ