Извънредно! Искърското дефиле в района на участъка на смъртта край Своге в блокирано! Тирове се разминават на милиметри… (СНИМКА)

Тракия-задръстване

Зверска тапа се е образувала в Искърското дефиле, на пътя Своге-София, алармират шофьори. Засиленият трафик е и в двете посоки, а причината е отклоняването на тировете, пътуващи по магистрала „Хемус“.

Водачите разкриват пред медията ни, че движението е изключително натоварено, а кадри показват как тежкотоварни автомобили едва-едва се разминават в участъка на смъртта край Своге, където преди дни загинаха 17 души при тежка катастрофа с автобус.

Подобно е положението и по целия път до Околовръстното на София.

Движението на тежкотоварните автомобили, движещи се по АМ „Хемус“, се отклонява през Искърското дефиле за София заради обрушване на скат и укрепване на подпорни стени на магистралата. Срокът за приключване на ремонтните дейности е 26 септември, но пътуващите през Искърското дефиле споделят, че се надяват те да приключат още днес, тъй като шофирането в района при наличието на толкова много тирове е непоносимо и рисковано, предава ПИК.

Те са категорични, че трасето не е пригодено за подобен интензивен трафик.

Обстановката е допълнително усложнена и заради факта, че днес е първи работен ден след 3-дневната почивка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ