Мистерията около убийството на Росица, чийто скелет бе открит след 26 години в хотел в Смолян, се разплита

1537795695-image-6541554-126

Има заподозрян за убийството на Росица Димова, извършено преди 26 години в Смолян. Разследването е на финалната права и може да завърши с привличане на обвиняем, съобщава „Родопи voice”. В момента се извършват оперативни мероприятия, като продължават и разпитите на лица, които са били в близкото обкръжение на жертвата.

Две са основните версии, по които се работи по случая „Скелет на жена в хотел”, който разтърси Родопите. Все още няма обвиняем за деянието, но в рамките на седмици от държавното обвинение са твърдо решени да приключат случая.

Разследването на зловещия случай бе удължено с още два месеца. Предстоят още разпити на лица, свързани по някакъв начин с убитата Росица Лазарова Димова.

Разследването на случая трябваше да приключи през юли, след като самоличността на жената бе установена. Предвид на сложността на делото и давността на случая, срокът бе удължен, пише 24smolian.com.

ДНК експертизите са доказали, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 26 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.

Тройните съдебномедицински експертизи са категорични, че става въпрос за убийство.

Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово. 31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.

Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта на аспирацията при ремонт на известен хотел в Смолян.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ