Стана интересно! Бивш министър трябва до петък да обясни откъде има и харчи 2 450 000 лева, Цветан Василев е дирен за над 2,2 милиарда

Цветан Василев

На Трайчо Трайков е наложен запор заради 2 млн. 450 хил. лв., чийто произход не е ясен. Това са за нас необясними пари. Това заяви пред Нова телевизия Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

„Ние достъпваме до всички възможни регистри. Сега поканваме лицето, такава е процедурата, да ни връчи декларация откъде има тези 2 млн. 450 хил. лв.“, обясни той. Това трябва да се случи до петък.

„Това са и пари, които лицето е изхарчило. Нямаме обяснение откъде са тези пари“, посочи той.

Георгиев посочи и каква е процедурата по този случай – внася се искът за обезпечение след това се внася искането за отнемане в съда.

По отношение на имуществото на Цветан Василев той посочи, че става дума за много по-колосална сума – 2 млрд. 203 млн. лв. „Синдиците и КТБ всички са на едно мнение – това дело е неоснователно спряно“, заяви Георгиев.

„Очакваме реакция и от другите държави, които също ще дадат становище Няма никакво значение каква ще е присъдата. Ние с това питане рискуваме да прекъснем едни процеси, каквито текат в Европа по въвеждане на гражданската конфискация“, посочи той.

По думите на Георгиев, когато има процедура по запор на имущество, няма значение срещу кого е и за какви престъпления го съдят. Тя е насочена не срещу човека, а срещу парите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ