Бомба! Издирват министър на Бойко, заради финансови афери! Май е и фалшиво женен

симеон дянков

Издирват бившия финансов министър Симеон Дянков, за да каже колко пари е изкарал в чужбина, съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КНКОНПИ) .

Проверката на имуществото му била приключила, но била непълна, защото в комисията нямали информация за доходите му от времето, когато е работил зад граница. Знае се, че Дянков е работил в Световната банка. През 2013 г. беше ректор на Висшата икономическа школа в Москва, а сега е в Лондон.

Проверката на Дянков започна, след като той стана обвиняем по делото за продажбата на 33% държавен дял в ЕВН. В комисията „Антикорупция“ нямали никаква информация за доходите на съпругата му, а при такива инспекции се изисква информация и за тях.

Освен това нито в нашите, нито в американските регистри можел да бъде открит документа за граждански брак между Дянков и жена му.

Засега Дянков е в неизвестност, нямало го на нито един от адресите, които се знаят за него.

СНИМКА: БУЛФОТОЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ