Пълен потрес във Варна: Комарджия заложи задника си на покер, загуби и му сложиха 12 шева…

пари левове
Игра на покер завърши с 12 шева на ануса за страстен комарджия. След като свършил всичките си пари, той заложил мъжката си чест, но загубил раздаването. Противникът му се възползвал от спечеления облог и се наложила намесата на хирург, съобщава Дарик.

Историята беше разказана от отец Георги Фотакаиев от варненския храм „Св. цар Борис”, към когото комарджията се обърнал за помощ, за да се пребори със зависимостта си към хазарта. „Много е тежък кръстът на семействата около тези хора, защото в един момент излизат скрити залози – оказват се без кола или със запор на имот. Баща проигра всички пари от банковия влог на детето си, а съпругата му разбра след години, че в сметката липсват 15 хил. лева.  Имал съм случай, при който жената и детето бяха буквално заложени. Там стана лека война с истински престрелки. За помощ към нас се е обръщал и човек, през ръцете на когото са минали 5 млн. лева и ги е загубил в хазартни игри”.

Според наблюденията на отец Георги повечето от пристрастените комарджии имат добри познания по математика и интелигентност над средната.

„Зависимите към хазарта започват да пият, за да намалят своята тревожност. Имал съм пациенти, които първо бяха зависими само от хазарта, а след това станаха зависи от алкохол и психоактивни вещества. Нямате си представа каква буря е в главите им – откъде да намеря пари, как да си върна дълговете. Един баща беше откраднал преди 15 септември парите за дрехи и учебници за сина му. После, воден от чувството за вина, отива отново да играе, за да спечели и да върне тези пари. През това време започва да пие голямо количество алкохол и много бързо става зависим към него”, сподели д-р Борислав Станчев, експерт от дирекция „Превенции” към Община Варна.

С подкрепата на местната власт и  благословията на митрополит Йоан сдружение „Отвори очи“ започва кампания за превенция на зависимостите под надслов: „Православните семейни ценности срещу хазарта”. Тя ще включва обучителни семинари, водени от психолози и свещеници.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ