Мащабен удар в ромския квартал „Столипиново“! Полицаи конфискуваха 100 000 лева…

Роми Столипиново

Акция за пресичане на контрабандата с тютюневи изделия без бандерол е била реализирана във вторник на територията на циганския квартал „Столипиново“ в Пловдив.

В хода й полицаи от Шесто РУ задържали криминално проявени и осъждани за подобна незаконна дейност 48-годишен мъж и 46-годишна жена. Мярката спрямо пловдивчаните била взета, след като в стопанисван от тях магазин и в жилището им униформените открили нелегални близо 1100 къса цигари от различни марки и 10 килограма тютюн.

Сред конфискуваните други веществени доказателства за извършеното от мъжа и жената престъпление била и значителна парична сума в левове и валута с равностойност на около 100 000 лева. По случая е образувано бързо производство.

След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 234, ал.1 от НК, наложена им е мярка за неотклонение ”подписка”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ