БСП с нов силен ход, правят телевизия! Ето как ще се казва тя

корнелия нинова

БСП внася документи в Съвета за електронни медии (СЕМ) за регистриране на новата партийна телевизия. Тя ще се казва Българска свободна телевизия (БСТВ), а логото ѝ вече е патентовано.

Документите ще бъдат внесени от лидера на левицата Корнелия Нинова и от Любомир Коларов, който се очаква да оглави медията. Той е управител на дружеството „Българска свободна медия“, което трябва да подаде документите за лиценза.

Създаването на партийна телевизия на БСП беше предизборно обещание на Корнелия Нинова преди да стане лидер на партията. Формално обаче създаването на медията започна на 10 юни, когато пленумът на партията взе решение до 15 юли Изпълнителното бюро и фондация „Дума“ да са готови с необходимите документи. Очакваше се те да бъдат подадени в СЕМ месец по-късно, но това става чак сега. Дотогава трябваше да бъде ясно и името на медията, което беше официално обявено днес.

Според „Позитано“ 20 телевизията няма да е строго партийна, а политематична обществена медия. Ще има новини и публицистични предавания и такива, свързани с история и култура. Ще засяга повече регионални теми и проблеми.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ