До всички столичани: Продължавате ли да правите това ви очакват солени глоби..

полиция

На днешната си сесия, Столичният общински съвет прие новата наредба за реда и сигурността в София. „Наредбата разглежда шума в три направления. Първото е домашни дейности и съседи, второто са публични пространства, а третото шум от строително монтажни дейности по строежи”, каза вносителят на доклада и Иван Илиев, цитиран от Труд бг.

Той обясни, че физическите или юридическите лица, които вдигат шум от 22 до 8 ч. и от 14 до 16 ч. в делнични дни, и от 14 – 16 ч. и от 21 – 9 ч. през уикенда, ще бъдат глобявани. „Санкцията за лицата, които вдигат шум в непозволеното време е между 100-300 лв., а при повторно нарушение от 300-500, за юридическите лица първоначалната глоба е в размер от 300-500, а при повторно провинение от 500-1000 лв.”, поясни Илиев.

Според новата наредба уличните музиканти ще могат да свирят само на строго определени от районните кметове места, и след разрешение от тях. Наредбата забранява и просията по светофарите, както и дейността на миячите на стъкла по кръстовищата.

С новите правила се цели и справяне с измамниците, тръгнали по столичните улици да събират дарения за фалшиви намерения и след изрично разрешение от общината, която ще посочва и местата, на които това може да се прави, добави Илиев. За контрола по изпълнението на наредбата ще следят Столичната дирекция на полицията, Столичния инспекторат, пожарната и др.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ