От последните минути: Първа официална версия за показната екзекуция на мъжа на Наталия Гуркова

Наталия Гуркова

Появи се първа версия за показното убийство на мъжа на Наталия Гуркова в Йоханесбург. Според следователя Пол О’Съливън, Джордже Михалевич е имал проблеми, след като е скъсал отношенията си с чешкия мафиот Радован Крейчер, един от най-влиятелните хора от подземния свят в тази част на света, пише „Сърбия Данас“.

Съпругата му Наталия Гуркова виждала какво става и се притеснявала, защото Джордже не се грижел за сигурността си. Самата миска искала да се махнат от ЮАР, усещала се несигурна и се притеснявала за живота на мъжа си.

Михалевич беше застрелян в поршето си на червен светофар в Бедфордвю, предградие на южноафриканския град Йоханесбург. Двама души на мотор са стреляли почти от упор, след което черноборския търговец на диаманти успял да подкара колата, но след стотина метра излязъл и рухнал на земята.

Според източници в ЮАР, Джордже Михалевич и Крейчер въртели мръсен бизнес с крадени бижута – претопявали ги и ги разфасовали, след като ги купували на цена 20% под официалната. После препродавали скъпоценните камъни и златото.

Крейчер имал 35-годишна присъда в Чехия, но успял да избяга от страната, след като полицията обградила вилата му. Забогатял от приватизацията след режима в Чехия, дипломираният икономист първо отишъл на Сейшелите, а оттам и в ЮАР.

Превод: ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ