Тежка семейна драма: Мъжът на Елена Йончева заложил къщата им

Заснемане

Мъжът на Елена Йончева е заложил общия им дом в столичния квартал „Бояна“ срещу заем, научи „Ретро“. Архитект Пламен Тодоров е теглил ипотечен кредит на стойност 152 800 лева, като не е ясно с каква точно цел е осъществена сделката. Близки до депутатката от БСП издават, че напоследък бизнесът на партньора ѝ със строителство и интериорен дизайн замирал и той се нуждаел от сериозна финансова инжекция, за да го рестартира.

Титуляр по огромния кредит е Пламен, а Елена се явява негов гарант. Това обаче автоматично изключва слуховете, че двамата са се разделили и вече не делят общ покрив, тъй като изискването на банката при отпускането на подобни заеми е или да има брак, или фактическо съжителство на семейни начала. Въпреки че двамата нямали особени притеснения дали ще успеят да погасят задължението си, все пак съществувала реална опасност банката да им вземе имота, затова Елена не губела време и това лято хвърлила доста пари, за да ремонтира моминския си апартамент, макар данните от данъчната ѝ декларация да сочат, че е затънала в дългове.

Журналистката е декларирала, че изплаща три кредита към ДСК за общата сума от 232 800 лева, като най-големият от тях е ипотечният, теглен заедно с мъжа ѝ. Спестяванията ѝ пък възлизали едва на 17 691 лева, те са от работата ѝ като квестор в Народното събрание. От друга стопанска дейност Йончева имала спестени 22 584 лева, а мъжът ѝ – 26 бона. Въпреки особеното си финансово положение социалистката продължава да живее разточително. Припомняме, че депутатката от БСП се шири в 340 квадрата имот в баровския столичен квартал „Бояна“.

Жилището на журналистката се състои от 6 стаи и няколко коридора, изцяло обзаведени с поръчкови мебели. 11 години по-младият от нея архитект Пламен дал всичко от себе си да превърне празните помещения в дом като от корица на списание, а Елена от своя страна не щадяла финанси. Всички мебели, изпълващи прословутите 340 квадрата, били внос, дело на прочут италиански дизайнер. Когато е извън луксозното си жилище, Йончева се вози в не по-малко луксозен мегаджип, чиято цена надхвърля 100 хиляди лева. Синът ѝ Теодор пък посещава частна френска ясла, чиято месечна такса възлиза на 1300 евро.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ