Става страшно! Ген. Върбанов обяви: Излизаме на протести

1538120153-1

Пенсионерските организации, които поискаха осъвременяване на пенсиите спрямо актуалния осигурителен доход и отпадане на тавана за всички пенсии, дават срок от две седмици на управляващите да предприемат мерки за изпълнение на исканията. В противен случай ще има протести в цялата страна, заяви един от инициаторите на петицията, ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, цитиран от „Дарик“.

Той опроверга информацията, че най-голяма част от пенсионерите с таван на пенсиите са военнослужещи, и посочи, че ако това ограничение отпадне, най-високи реални пенсии ще получават бившите летци – между 2500 и 3000 лева месечно. Ген. Върбанов припомни, че сред пенсионерите зрее напрежение и са нужни спешни мерки за увеличаване на техните доходи.

„Обещават съвсем малки промени. За тази година индексирането беше с 3.8%, а за следващата година с 5.7% се обещава. Това в сравнение с обещанията да се вдигнат заплатите на така раздутата администрация с 10% и увеличението на заплатите по върховете смущава пенсионерите и затова е напрежението. Още повече, че над 2 млн. са в мизерия и на линията на бедността – 321 лева“, обясни ген. Върбанов.

„Ще изчакаме да видим как ще работят комисиите и най-вече комисията по бюджета, дали се предвиждат някакви мерки, дали има вслушване в нашите предложения и от тези 2 милиона 1% да излязат на протест, направете сметка, че това са 20 000 и няма да бъдат агитки, които да повикат, да повикат и да се приберат. Ще бъдем решителни и съгласно закона ще си търсим нашите правила“, закани се един от инициаторите на петицията, ген. Васил Върбанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ