Горещо! Валери Симеонов посочи какъв трик прилагат от БСП на управляващите!

Валери Симеонов1

В Народното събрание вчера депутати на БСП са присъствали в зала, но са приложили трик срещу управляващите и не са се регистрирали. Това каза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика Валери Симеонов пред Bulgaria on Air. 

Според него това е парламентарен механизъм на всяка опозиция. „Винаги когато виждат, че няма достатъчно хора за кворум, могат да приложат трик да присъстват в зала, а да не се регистрират“, посочи Симеонов.

По думите му на заседанието, което трябваше да се проведе вчера, е имало отсъстващи депутати и от политическа група „Обединени патриоти“. „Аз смятам, че колегите ще се мобилизират и оттук нататък няма да има подобни проблеми“, посочи той.

Валери Симеонов каза, че кворумът трябва да се осигури и ще бъде осигурен. „Вчера сме имали не добра организация от страна на управляващата коалиция, фактът е на лице“, обясни той.

Според него опозицията ще продължи с тези действия. „Тя ще бъде лишена от смисъл и от каквато и да е отговорност“, посочи вицепремиерът.

Той смята, че от една страна е задължение на мнозинството да осигури присъствие за кворум, но опозицията е натоварена със същата отговорност като управляващите. „Не трябва да се бойкотира работата на Народното събрание. Във вчерашният ден е трябвало да се преразглеждат сериозни законопроекти, които се отлагат за един ден“, изтъкна още той.

Според него в лицето на БСП и ДПС ще продължават с тези номера, защото опозицията е лишена от сериозна аргументация, която да използва като фактология за критика на управления. „Затова ние наблюдаваме в преминаване от скандал в скандал, с цел да се задържи общественото внимание,“ изтъкна вицепремиерът.

По думите му опозицията трябва да предлага адекватни решения и предложения със същата отговорност като управляващите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ