Обрат! Спас Гърневски навря Корнелия Нинова в миша дупка! Ето какво ѝ напомни…

спас гърневски

Днес за пореден път станахме свидетели на проява на най-отличителната черта на българската комунистическа партия, пребоядисана в социалистическа – нейната наглост и арогантност. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация от името на парламентарната група на партията. Изявлението му беше в отговор на декларацията на „БСП за България“, прочетена от лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Да приписва това, което прави вече 70 години в тази страна, на хора, които ликуват от пораженията, които са нанесени. Говорим за пенсиите на възрастните хора. Г-жо Нинова, ако имахте куража да чуете другата декларация, щяхте да стоите в залата, а не да бягате като… няма да кажа. Имам чувството обаче, че по трибуната има по едно канче отрова и то от сериозно влечуго. Да попитам аз наследниците на комунистическата партия – 1989 г., когато обявиха фалита, какво имаше в пенсионния фонд, г-н финансов министър? Нямаше нищо – ограбен пенсионен фонд, ограбен народ чрез външно търговските дружества, заяви Гърневски.

Той призова младите хора в БСП да изискат една лекция от техния ръководител, който да им разкаже как е ставало ограбването с тези външнотърговски дружества като пряк изпълнител. Тук има мастит професор, който аз нарекох академик по разграбване на държава – професор, станал академик, благодарение на това, че 1994-1996 г. чрез банките бяха ограбени парите на българския народ. Няма го професор академика да ни разкаже как стават тези неща. Г-жа Импексова беше поне в 4 борда в тази държава – нека да минем през „Булгартабак“, Пловдивския панаир. Където мине тя, трева на не никне. След това тези фирми и бордове фалират. Къде е Пловдивският панаир? Нека да минем през олигарсите, за които говорим, че са разграбили – в последния месец 4 имена. Тръгваме от Бургас през Бенчо Бенчев – виден спонсор и олигарх с несметни богатства, спонсор на БСП в местната власт. На път за Пловдив минаваме през Карнобат – Миню Стайков, несметни богатства и какви далавери се правят, виден спонсор на тяхната листа. Спираме в моя роден град – най-коментираното име фамилията Арабаджиеви. Позлатени кучета им пазят двореца в Сен Тропе – доносник на Държавна сигурност. Тук нарекохте народа дебили, стои си професорът, другият купува гласове или го съдят за такова нещо – седи си. При вас аршинът е двоен. Да не говорим за съпоставките с „Хитлергейт“. Тази наглост и арогантност не може да звучи в залата на Народното събрание – най-висшата зала в Република България. Отивате при народа и ще правите смяна на системата – ето аз ви описах системата, която искате да смените. Вие сте сценаристи, режисьори, изпълнители на главните роли на тази система. Вие трябва да смените себе си и трябваше да го направите още на Бузлуджа вместо гюбеците пред сръбския лидер на сръбската музика Горан Брегович. Вие три пъти ходите при народа и вместо червени бюлетини – червени картони. Тук ни е пратил този народ и от вторник до петък сме длъжни да бъдем на работа в тази зала и да решаваме проблемите му. Вие дезертирате, не работите. Тази система, която сте тръгнали да сменяте, вече 10-а година е сменена и се лекуват раните от вашето 70-годишно управление, грабежи, кражби, убийства, каза още Спас Гърневски.

Източник: ПИК


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ