Край на драмата: Уволниха Димитър Върбанов

димитър върбанов

Колегите от БЛИЦ потърсиха за коментар продуцента на „Господари на ефира“ Джуди Халваджиян по повод видеоматериалите в различни медии, които показват, че репортерът на предаването Митко Върбанов е преиграл след репортаж за опасни храни, в който бе блъскан от двама мъже и една жена от склада.

„За съжаление от това, което видях мога да кажа, че става въпрос за груба манипулация от страна на Митко Върбанов. Разграничавам се категорично от неговата постъпка.

Действията му не ми остават никакъв друг избор освен да го отстраня от екипа на предаването“, заяви пред БЛИЦ Халваджиян. На въпрос на медията ни – дали Върбанов ще бъде временно отстранен, продуцентът бе категоричен:

„Не. Върбанов ще бъде отстранен окончателно, защото няма как да толерираме погазването на журналистическите правила. Затова съм толкова категоричен в решението си“.

Джуди Халваджиян каза и мнението си относно разкритието на Върбанов, че в склада във Велико Търново продължават да се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност, които могат да достигнат до магазините и да станат причина за натравяния.

„Надявам се прокуратурата да действа категорично по този въпрос и да разпореди храните да бъдат унищожени. В този случай институциите не трябва да си прехвърлят топката, а да си свършат работата, за да не стигнат опасните храни до крайните потребители“, подчерта Халваджиян.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ