Рекорден удар за България! Спипаният хероин на „Капитан Андреево“ спъва сериозно наркомафията!

хероин

Рекордна пратка хероин от общо 712,574 кг са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“ в два ирански ТИР-а. На 27 септември е отклонен по метода на анализ на риска от митничарите на пункта. Камионът е превозвал плоскости с гипсокартон от Иран за Австрия. Прегледът с рентген не е установил наличие на забранена стока.

Въпреки това е бил разтоварен, а между плоскостите са открити 347,270 кг хероин. По анализ на маршрута и изпращача на легалната стока са проверени още два ТИР-а от Иран. В единия са открити още 365,304 кг хероин. Това съобщиха на ГКПП „Капитан Андреево“ окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов и Георги Георгиев, шеф на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към Агенция Митници.

Пратката е рекорден удар срещу наркомаята.

Стойността на пратката е за над 46,317 милиона лева. Задържани са двама ирански шофьори. Очакват ги наказания от 15 до 20 години затвор по повдигнатите обвинения за наркотрафик в особено големи размери.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ