Политолог с остър коментар за червените: БСП бяга от политика! Няма лечение, при което част от лекарите излизат от операционната

бсп

За да има смислен път трябва всички да са в операционната. Това каза пред „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов. Няма лечение, при което част от лекарите излизат от залата, обясни той и уточни, че същественият проблем е, че БСП бяга от политика. Така той коментира излизането на червените от Народното събрание и оставянето в зала само на част от депутатите.

Когато опозицията се откаже да участва в парламентарния дебат, означава, че предоставя на мнозинството пълната власт да прави всичко, което е решило, каза политологът. „Вчера бяхме свидетели на поредна стъпка на оттегляне на БСП от този ангажимент на опозицията, защото, доколкото се разбра, те за пореден път няма да имат свой кандидат във важна институция на държавата. След като се отказаха да имат свой зам. Председател в Народното събрание. Чуваме, че най- вероятно ще се откажат да номинират свой кандидат за конституционния съд. Това е оттегляне от политическия дебат, това е излизане извън институциите на политиката и всички приказки за това как „ще се върнем при народа и ще си говорим с народа“ – не звучат сериозно“, коментира доц. Антоний Гълъбов.

Той допълни, че ако БСП има намерение да води извънпарламентарна политическа дейност, това е нейно право, въпросът е да го уточни ясно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ