Младен Маринов призовава всички шофьори да внимават: Камерите вече са…

Image_6932250_126

Камерите на пътна полиция в момента са на въоръжение и в изправност, така че гражданите да внимават със скоростта! Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов и поясни, че ефективността на устройствата за контрол на скоростта ще бъде още по-голяма след изграждането на единен център за обработка на нарушенията.

Коментарът му бе във връзка с информацията от преди дни, че 20 от новите 28 свръхмодерни камери са дали дефект. Подробности за тях изнесе шефът на Национална полиция Христо Терзийски, като посочи, че „триногите“ са въведени в експлоатация от края на март.

Вижте още новини от България!

„Това са технически средства, които за първи път се внедряват в работата на Пътна полиция. Като всяко едно техническо средство и те може да дефектират, но имало клауза за гаранционно обслужване в договора между МВР и изпълнителя“, обясни Терзийски.

Освен това стана ясно, че МВР ще се сдобие нови 56 камери, а процедурата за закупуването им вече е стартирала.

Маринов и Терзийски говориха в Габрово, където присъстваха на откриването на 26-ото издание на националния конкурс „Пътен полицай на годината“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ