Важно! Кирил Ананиев лансира нова идея: Плащаме повече за здравно осигуряване, ако…

Кирил Ананиев

Ако не се явим на профилактичен преглед, да заплащаме повече за здравно осигуряване. Тази идея лансира в предаването „Седмицата” на „Дарик“ радио здравният министър Кирил Ананиев.

Предложението е, ако пациент, който заделя 8 процента върху дохода си за здравна осигуровка, не отиде на преглед в дадена календарна година, от следващата вноската му да се увеличи на 8,5 на сто, докато не реши да се яви на изследвания.

В допълнение министърът подчерта, че по отношение развитието на медицинската помощ в страната ще се инвестира в посока обновяване и създаване на 237 центъра за спешна медицина, както и в подобряване на условията за долекуване на пациентите. Министърът коментира своите предложенията за промяна в здравната система и посочи, че с тези предложения е поставил началото на разговор за бъдещето на здравеопазването у нас.

„Предвиждаме да се развие дейността по долекуването и продължителното лечение. Вместо да стоиш в болницата по скъпата пътека, ще създадем такова финансиране, което първо ще бъде по-евтино, защото няма нужда от такава специализирана техника и скъпо платени лекари и второ, този човек ще може да го наблюдаваме в продължителен период от време, за да види как се подобрява неговото състояние след основното му лечение по дадената клинична пътека в дадената болница“, заяви Ананиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ