Гореща тема: КФН продължава да нищи фалита на „Олимпик“!

Олимпик

Комисията за финансов надзор ще изиска допълнителна информация от кипърския застрахователен надзор по случая с фалиралото дружество „Олимпик“. Това става ясно от решенията на комисията, взети на заседанието й в петък. Причината е искане за извършване на определени преводи и плащания от банковата сметка на застрахователния клон в България, съобщава БНР.

В края на месец август кипърският застрахователен надзор поиска от българския клон на „Олимпик“ да плати дължими суми за своите служители, социални осигуровки и ползвани правни услуги. От съобщението за взето решение на Комисията за финансов надзор обаче не става ясно за какви преводи и плащания на българския клон на кипърския застраховател става дума, а единствено, че българският регулатор има нужда от допълнителна информация.

През август над 200 000 българи останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ заради фалита на кипърското застрахователни дружество. Щетите за българските водачи са над 9 млн. лева.

Междувременно с друго свое писмо до Кипър, от Комисията са изискали допълнителна информация и за намерението на инвестиционния посредник „Ur Trade Fix Ltd” да се регистрира в България. Той е лицензиран в Кипър. От Българския надзор припомнят, че той няма право да извършва дейност в България, докато не получи разрешение това.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ