Тази жена отпра зловещ въпрос към Бойко Борисов! Вярно ли Маги Халваджян печели пари от…

соня колтуклиева
Футболният плонж на “разследващия” репортер на “Господари на ефира” е грозен. Но още по-грозна е реакцията на институциите. Арестуват двама побойници (?!) след намеса на прокуратурата. От САЩ се обажда премиерът с изявлението, че е разпоредил на МВР да се вземат спешни мерки.
А, бе, как така ще бият репортер на Джуди Халваджян, брат на Маги Халваджян! Че той е близък с властта, той се прегръща с Бойко Борисов, той печели обществени поръчки, той е неприкосновен!

Премиерът нито се трогна, нито му пука, че данъчно-следствено-прокурорската хунта преследва мен, Огнян Стефанов, “19 минути”, “Сега” и други журналисти и издания, че арестуваха разследващия журналист от Биволь Димитър Стоянов и румънския му колега, че похитиха телевизия BIT, че притискат Веселина Томова, че пребиха младия журналист Стоян Тончев, че министерства и оперативни програми финансират малотиражките под контрола на Пеевски и ниско-рейтинговото радио на Илияна Беновска…

Посещението на премиера Борисов в САЩ, съпроводено с каскада от гафове и смехотворен пиар, се увенча и със защита на “бития” репортер от екипа на Джуди Халваджян! Защо министър-председателят не беше така гневен и съпричастен след публикациите на Associated Press, New York Times, Washington Post за среднощния арест на Димитър Стоянов и Атила Биро?!

Всяко фаворизиране на телевизии и предавания, на издателски групи от страна на властта изкривява медийната среда и води до срамното 111-то място в света по свобода на словото.

Защо Бойко Борисов е закрилник на едни медии, пък е сляп и глух за насилието над други медии?! Защото си мисли, че медийният комфорт му е в кърпа вързан от Делян Пеевски, Фамилията Халваджян, Нова телевизия, БНТ, Канал 3, телевизия Европа, Валерия Велева, Илияна Беновска, Венелина Гочева, Петьо Блъсков… Да, ама това е изкривена реалност, в която той се спотайва, неискайки да види истинската реалност: на засилващата се инфлация, на повишаващите се цени, на задушавания малък и среден бизнес, на произвола на НАП, на атмосферата на безверие и отчаяние…

Истинската реалност е, че държавата е изнасилвана от Пеевски-Цацаров-Горанов и компания, които решават как ще прилагат закона, кого ще хвърлят на кладата, кого ще помилват, кому ще дадат да прави бизнес и кому ще откраднат бизнеса.

Аз по-безсилен и объркан премиер от Борисов, както се държи напоследък, не съм виждала. И намесата му от Ню Йорк в полза на репортер на един от лакейската му медийна кохорта е потвърждение на рефрена “…и погрешен е всеки нов ход”.

 

… „В ерата на лъжите да кажеш истината е равносилно на революция.“ (Джордж Оруел)

 

Соня Колтуклиева , ФейсбукЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ